Q&A

Kako rješiti problem uraslih dlaka?

Urasle su dlake u većini slučajeva posljedica depilacije, bilo to s britvicom, voskom, pastom ili kremom. Javljaju se na dijelovima tijela gdje su jače dlake; na nogama i bikini zoni kod žena, a vrat i brada kod muškaraca. Savjet: Redovno radite piling! Nek vam postane tjedna navika kako biste uklonili mrtve stanice kože i omešali kožu. Na taj način dlaka lakše izbija na površinu. Naša preporuka: Exfoliating Body Scrub za nju & Daily Clean Scrub za njega. Ukoliko se nikako ne možete riještiti uraslih dlaka i čak su postale upaljene/gnojne, izbjegavajte ikakve 'kućne operacije' i obratite se dermatologu.

Kako se rješiti mitesera i upalnih akni?

Svakodnevna rutina čišćenja lica sama po sebi nije dovoljna za dubinsko i temeljito čišćenje zbog stvaranja pogodnog tla za nakupljanje nečistoća koje pogoduju razvoju mitesera i upalnih procesa poput akni. Upravo zato se preporučava mehaničko čišćenje lica kako bi se mrtvi slojevi kože uklonili i sprječio put daljnjem razmnožavanju gljivica i parazita, začepljene pore otvorile i dubinski uklonile nečistoće. Tek nakon mehaničkog čišćenja lica se može reći da je koža prodisala i da je lice zbilja čisto. Kako bi koža zadržala glatkoću i čistoću potrebno je redovito odlaziti na tretmane mehaničkog čišćenja lica, ali i ne zaboraviti na svakodnevnu rutinu njege lica kako bi tretman imao dugoročniji i bolji učinak u regeneraciji i zdravijem izgledu kože. Preporučamo čišćenje lica sa preparatima Dermalogice u našem spa za 290kn (cijena uključuje kontrolu lica nakon tretmana).

 

Zašto je mineralna šminka bolja za moju kožu?

Mineralna šminka za razliku od uobičajeno korištene šminke ne sadrži konzervanse kao što su paraben, kemijska bojila i mirise čime ne uzrokuje začepljenje pora i iritaciju kože, te omogućuje koži da diše. Upravo se iz toga posebno preporuča za kožu sklonu miteserima i aknama. Izdvajamo Jane Iredale puder u kamenu UVA/UVB SPF 20 za 240kn. Napravljen od titanijevog dioksida i cinkovog oksida koji su zdravi za kožu.

Kako sprječiti nastanak bora?

Za sprječavanje nastanka bora je važno voditi računa o redovitoj njezi lica koja obuhvaća upotrebu kvalitetnih proizvoda i tretmana na prirodnoj bazi. Korištenje Dermalogica Age Smart linije pomaže kod zrele i prijevremeno ostarjele kože. Ova se linija bazira na retinolu i antioksidativnim vitaminima koji potiču sintezu kolagena i obnovu za svjež izgled kože. Ukoliko koristite proizvode ove linije, ne zaboravite redovite posjete salonu. Profesionalni tretmani i savjeti terapeuta zaista mogu pomoć pri postizanju željenih rezultate.

Trajni ili obični lak?

Prednost trajnog nad običnim lakom je ponajviše u trajanju. Naime, posebnost je u tome što može ostati na noktima i do 3 tjedna. Točno vrijeme trajanja laka se nemože točno odrediti jer ovisi o dosta čimbenika poput kvaliteti ploče nokta, pravilnoj tehnici nanošenja i životnim navikama. Namjenjen je za čvršće nokte jer je na slabim noktima trajnost puno kraća. Ukoliko imate slabije nokte onda je bolji izbor geliranje noktiju koje je za njih prikladnije, a i zato jer ojačava prirodni nokat.